Kako Napraviti TripAdvisor Nalog: Lični i Poslovni

TripAdvisor je jedna od najpopularnijih platformi za ugostitelje na svetu. Sa preko 730 miliona recenzija i mišljenja korisnika, TripAdvisor je postao neprocenjiv izvor informacija za putnike širom sveta.

Od 2000. godine, TripAdvisor je postao najveća svetska platforma za putovanja. Sa više od 8 miliona turističkih preduzeća na listi, većina putnika se oslanja na ovaj sajt kako bi dobila predloge za najbolje destinacije, uporedila cene i napravila rezervacije.

Hoteli, restorani i atrakcije se svakodnevno izlažu milionima korisnika. Ako ste u dilemi da li je TripAdvisor za poslovanje koristan za vaću kompaniju, nastavite da čitate i saznajte prednosti koje ćete doživeti.

Za ugostitelje, koji znaju koliko je bitan marketing za restoran ili hotel, ovo je već poznata adresa, ali u nastavku teksta sa Vama delimo kako otvoriti biznis Tripadvisor nalog.

TripAdvisor Nalog i Njegove Prednosti

Sa TripAdvisorom, vašem poslovanju se pruža globalni doseg. Na sajtu se mesečno pojavljuje oko 490 miliona novih posetilaca. Ovo povećava vaš potencijalni prihod, jer više putnika iz celog sveta može pronaći Vaš biznis. Imate ogromnu priliku za besplatno reklamiranje hotela ili restorana putem pisanih preporuka korisnika.

Takođe, možete dobiti povratne informacije direktno od vaših klijenata i na taj način možete unaprediti svoje poslovanje. TripAdvisor takođe poseduje Viator – jednog od vodećih prodavaca tura i aktivnosti – sada poznatog i kao TripAdvisor Experiences. To znači da pružaoci tura i aktivnosti mogu da navedu svoja preduzeća, a samim tim i privuku klijente, koji direktno rezervišu njihove ture na TripAdvisoru.

TripAdvisor za poslovanje ne donosi korist samo biznisima, već i njihovim klijentima. Korisnici usluga ne moraju više da lutaju gledajući menije restorana po ulicama ili da se raspituju od lokalaca koji je to restoran na dobrom glasu. Dovoljno je samo da pogledaju Tripadvisor i sve če im biti jasno.

Kako napraviti poslovni TripAdvisor nalog?

Da biste maksimalno iskoristili TripAdvisor za vaše turističko poslovanje, kreirajte svoj poslovni listing. Postoje dva načina za to:

 1. Ukoliko niste prisutni na Tripadvisoru, klijent može pokrenuti vaš listing ostavljajući recenziju na ovom sajtu. Morate zatražiti vlasništvo nad ovim listingom, kako biste mogli upravljati i ažurirati ga.

  Jednostavno pretražite svoje preduzeće na: https://www.tripadvisor.com/owners. Ako se pojavi u rezultatima pretrage, izaberite ime vaše kompanije i kliknite na “Preuzmi vlasništvo nad preduzećem”.
 1. Ako vaše preduzeće već nije na listi, neće se pojaviti u gornjoj pretrazi. Možete zatražiti otvaranje naloga posetom na ovaj link: https://www.tripadvisor.com/GetListedNew.

Kako se pravi poslovni TripAdvisor nalog?

Vodićemo vas kroz postupak, korak po korak, o tome kako kreirati vaš listing i upravljati njime. Ali pre nego što odemo dalje, pogledajmo koliko će vas koštati da izlistate svoje poslovanje na TripAdvisoru. Smeštajni objekti / hoteli, restorani i atrakcije mogu biti besplatno navedeni na TripAdvisoru! Međutim, postoje posebne vrste listinga koje zahtevaju neku vrstu plaćanja zbog specifičnih ponuđenih alata. To su:

 • Listing za odmor – naplaćuje se provizija od 3% za svaku rezervaciju.
 • “Business Advantage” i “Instant Booking” za listinge smeštaja – naplaćuje se provizija od 12 ili 15% za rezervacije izvršene putem TripAdvisor listinga.
 • TripAdvisor Premium za listinge restorana.

Evo koraka koje treba pratiti:

 1. Popunite svoje informacije

Popunite formular tačnim informacijama o vama: vaše ime, e-mail adresa i vaša uloga u poslovanju.

 1. Popunite informacije o preduzeću

Unesite potrebne detalje o vašem biznisu, tj. zvanično ime preduzeća, zemlju i adresu.

 1. Označite lokaciju vašeg biznisa na mapi

Prevucite i spustite marker na mapi na tačnu lokaciju vašeg poslovanja, što je bliže moguće ulazu. Ako ne postoji glavni ulaz, stavite marker u “geografski centar”.

 1. Unesite vaše kontakt informacije

Moraćete navesti sajt i telefonski broj vaše kompanije. Web stranica će pomoći u verifikaciji informacija date pri kreiranju listinga, pa se pobrinite da su tačne i ažurirane.

 1. Popunite detalje o objektu

Dajte detaljne odgovore na pitanja o objektu. To omogućava TripAdvisoru da potvrdi kategoriju poslovanja. Takođe je neophodno pružiti što više relevantnih informacija, kao što je moguće u zavisnosti od vrste biznisa, na primer:

 • Kategorija
 • Preporučeno vreme posete
 • Informacije o cenama
 • Drugi sadržaji
 1. Dodajte opis objekta

Dajte kratak opis koji ističe ono što biznis pruža. Ova sekcija pomaže putnicima da saznaju više o vašem proizvodu/usluzi.

 1. Dodajte fotografiju

Izaberite fotografiju koja će ostaviti odličan prvi utisak na vašoj stranici listinga. Preporučeni format je JPG ili GIF datoteka veličine do 100kb. Takođe, pobrinite se da nemate okvire ili logoe na svojoj fotografiji.

 1. Pošaljite listing

Potvrdite da su sve vaše informacije tačne, a zatim proverite okvir koji potvrđuje da ste predstavnik preduzeća.

Na kraju, završite proces klikom na dugme “Pošalji”.

TripAdvisor će zatim proveriti detalje koje ste dostavili. Dobićete e-mail, koji potvrđuje da je vaš navedeni objekat u skladu sa smernicama za odabrani tip poslovanja. Ovo može potrajati oko 5 radnih dana.

Upravljanje TripAdvisor poslovnim listingom

Dakle, kreirali ste svoj listing na TripAdvisoru, šta dalje? Održavanje listinga, aktivnost na platformi i ažuriranje su ključni. Kupci se osećaju sigurnije kada vide nedavnu komunikaciju od vlasnika biznisa, u vezi sa njihovim lokacijama.

Centar za upravljanje je mesto gde upravljate svim aspektima svog poslovnog listinga. To uključuje:

 • ažuriranje informacija o poslovanju,
 • dodavanje fotografija,
 • upravljanje recenzijama i
 • proveru analitike.

Da biste pristupili svom centru za upravljanje, idite na https://www.tripadvisor.com/owners i prijavite se koristeći svoj nalog.

Kako upravljati recenzijama na vašem TripAdvisor listingu

TripAdvisor recenzije su ključne za ugled vašeg poslovanja na ovoj mreži. Evo nekoliko saveta za upravljanje recenzijama:

 • Redovno proveravajte recenzije i odgovorite na njih. Održavanje otvorene i pozitivne komunikacije sa putnicima pomaže u izgradnji poverenja i pokazuje da vam je stalo do njihovog iskustva.
 • Budite zahvalni na pozitivnim recenzijama i zahvalite se gostima na njihovom vremenu i povratnim informacijama. To pokazuje poštovanje prema njihovom mišljenju.
 • Ako dobijete negativnu recenziju, budite profesionalni i saosećajni u svom odgovoru. Pružite rešenje ili objasnite svoje stavove bez sukoba. Ovo može pokazati drugim putnicima da se brinete o zadovoljstvu gostiju i da ste spremni da rešite eventualne probleme.
 • Nemojte se upuštati u rasprave ili kritikovati putnike. Ostanite ljubazni i objektivni u svim odgovorima.
 • Uvek odgovarajte na recenzije, bilo da su pozitivne ili negativne. To pokazuje vašu aktivnost na platformi i da cenite povratne informacije gostiju.

Oglašavanje TripAdvisor Naloga

TripAdvisor takođe nudi mogućnost oglašavanja kako biste povećali vidljivost svog biznisa na platformi. Ovde su neki od načina za oglašavanje na TripAdvisoru:

 • TripAdvisor Ads: Plaćeno oglašavanje koje prikazuje vaše preduzeće iznad organskih rezultata pretrage. To vam može pomoći da povećate vidljivost i privučete više posetilaca na vašu stranicu listinga.
 • TripAdvisor Sponsored Placements: Ova opcija omogućava da vaš listing bude prikazan na vrhu stranice sa rezultatima pretrage za destinaciju ili kategoriju u kojoj se nalazite.

TripAdvisor za poslovanje može biti izuzetno koristan za vašu kompaniju u turističkoj industriji. Pruža vam globalnu vidljivost, omogućava vam da privučete više posetilaca, dobijate povratne informacije od klijenata i pruža vam priliku za besplatno oglašavanje putem pozitivnih recenzija.

Kreiranje poslovnog listinga na TripAdvisoru je jednostavno, a upravljanje njime i upravljanje recenzijama ključno je za izgradnju ugleda vašeg poslovanja. Takođe imate opciju oglašavanja da biste povećali vidljivost.

Sad, kada imate ovaj vodič, možete započeti sa kreiranjem i upravljanjem vašim TripAdvisor poslovnim listingom. Srećno sa vašim poslovanjem na TripAdvisoru!

Kako napraviti lični TripAdvisor nalog?

Ako želite da doprinesete ovoj zajednici i podelite svoje iskustvo putovanja, treba da napravite TripAdvisor nalog. U ovom blog postu ćemo vam detaljno objasniti kako da napravite TripAdvisor nalog, korak po korak.

Korak 1: Posetite TripAdvisor sajt

Prvi korak u procesu kreiranja TripAdvisor naloga je da posetite njihov zvanični sajt. Možete mu pristupiti preko svog internet pretraživača na računaru ili mobilnom uređaju.

Korak 2: Odaberite “Pridružite se”

Na naslovnoj stranici TripAdvisor sajta, trebalo bi da pronađete opciju “Pridružite se” ili “Registrujte se”. Kliknite na tu opciju da biste započeli proces kreiranja naloga.

Korak 3: Izaberite način registracije

TripAdvisor vam nudi nekoliko načina da se registrujete. Možete se prijaviti putem svog Facebook ili Google naloga, ili možete koristiti svoj e-mail za registraciju. Izaberite opciju koja vam najviše odgovara.

Korak 4: Popunite obrazac za registraciju

Nakon što izaberete način registracije, trebalo bi da vam se prikaže obrazac za registraciju. Popunite sva obavezna polja, kao što su korisničko ime, lozinka, ime i prezime, e-pošta itd. Uverite se da ste uneli tačne podatke kako biste kasnije mogli da pristupite svom nalogu.

Korak 5: Proverite svoj e-mail inbox

Nakon popunjavanja obrasca za registraciju, trebalo bi da dobijete e-mail potvrdu od TripAdvisor-a. Proverite svoj inbox i pratite link za potvrdu, koji vam je poslat. Ovaj korak je važan kako biste aktivirali svoj nalog.

Korak 6: Personalizujte svoj profil

Kada ste aktivirali TripAdvisor nalog, možete pristupiti svom profilu. Ovde ćete imati mogućnost da personalizujete svoj profil dodavanjem fotografije, informacije o sebi i drugim detaljima. Personalizacija profila je važna jer će drugi korisnici videti vaše ime i fotografiju kada pregledaju vaše recenzije i iskustva.

Korak 7: Počnite sa pisanjem recenzija

Sada kada je vaš TripAdvisor nalog spreman, možete početi da pišete recenzije o svojim iskustvima. Kliknite na opciju “Napišite recenziju” na sajtu i sledite uputstva koja vam se prikažu. Budite iskreni i objektivni u svojim recenzijama, i pružite korisne informacije drugim putnicima.

Korak 8: Interakcija sa drugim korisnicima

TripAdvisor je takođe platforma za zajednicu putnika. Imate mogućnost da pratite druge korisnike, lajkujete recenzije i komentarišete njihove postove. Ova interakcija sa drugim korisnicima može vam pomoći da proširite svoju mrežu putnika, kao i da dobijete korisne savete i preporuke.

Korak 9: Budite aktivni na TripAdvisor-u

Da biste izvukli najviše iz svog TripAdvisor naloga, važno je da budete aktivni na platformi. Pored pisanja recenzija, možete pružati odgovore na komentare drugih korisnika i učestvovati u diskusijama na forumu. Ovo će vam pomoći da izgradite reputaciju pouzdanog putnika i eksperta za određene destinacije.

Korak 10: Podelite svoj nalog sa prijateljima

Kada ste stekli iskustvo na TripAdvisor-u i stvorili značajan broj recenzija, možete podeliti svoj nalog sa prijateljima i pozvati ih da vam se pridruže. Napraviti TripAdvisor nalog je jednostavan proces koji vam omogućava da postanete deo ove velike putničke zajednice. Prateći ove korake, možete započeti svoje putovanje kao recenzent na TripAdvisor-u i pomoći drugim putnicima u planiranju njihovih avantura. Sada je vreme da se prijavite i podelite svoje putničko iskustvo sa svetom!

0 / 5. Broj glasova 0