Politika Privatnosti i GDPR Regulativa

Naš sajt je: https://www.popularizuj.me i ovo je naša politika privatnosti.

Koje Lične Podatke Prikupljamo i Zašto?

Komentari

Kada posetioci ostave komentar na sajtu, mi prikupljamo podatke prikazane u kontakt formi. Prikupljamo i IP adresu posetioca, kao i podatke o pretraživaču, kako bi sprečili spam komentare.

Komentare koje ostavite na sajtu moramo prvo odobriti i to nam dozvoljava da izvršimo selekciju. Spam komentare ne odobravamo i automatski brišemo sve podatke, koji dolaze sa tog naloga.

Imajući u vidu da smo korisnici WordPress platforme, Gravatar će najverovatnije imati uvid u Vašu email adresu, radi generisanja avatara za komentarisanje na sajtu.

Politika privatnosti Gravatara je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon što vaš komentar bude odobren, avatar, odnosno profilna slika će biti vidljiva javno, uz sam kontekts komentara.

Fotografije

Ukoliko ubacujete neke fotografije na naš sajt, vodite računa da imaju embededovanu lokaciju podataka (EXIF GPS) uključenu. Posetioci sajta mogu da skinu i izvuku bilo koju lokaciju sa fotografija na sajtu.

Kontakt forma

Kukiji / Kolačići

Ukoliko ostavite komentar na našem sajtu, vrlo verovatno ćemo sačuvati Vaše ime, email adresu i sajt u kukijima. Ovo se čuva radi Vaše ugodnosti, da sledeći put, kada krenete da unesete svoje podatke na našem sajtu, ne morate to da radite od početka. Kukiji se čuvaju 12 meseci.

Ukoliko posetite našu test stranicu i ostavite svoje podatke, kreiraće se privremeni kukiji. Njihov cilj je da utvrde da li Vaš pretraživač uopšte prihvata kukije. Ovaj kuki ne sadrži nikakve privatne informacije o korisniku, i svi podaci se brišu iz memorije kada zatvorite pretraživač.

Kada nam ostavite svoju email adresu, u pozadini će se napraviti par kukija, za čuvanje adrese i izbor ekrana. Ovi kukiji traju samo dva dana, dok izbor ekrana kukiji traju jednu godinu. Ukoliko izaberete “zapamti me”, vaši podaci će ostati zapamćeni nešto duže.

Embededovan sadržaj sa drugih sajtova

Članci na ovom sajtu mogu podrazumevati neki embededovan sadržaj, recimo video klipove, slike i druge članke. Embededovan sadržaj sa drugih sajtova se ponaša na isti način kao da je posetilac posetio taj drugi sajt.

Ti sajtovi mogu vršiti prikupljanje podataka o Vama, koristiti kukije, neke druge metode za praćenje i skladištenje podataka, kao i pratiti interakciju sa tim embededovanim sadržajem.

Politika privatnosti i analitika

Informacije kao što su Vaše ponašanje na našem sajtu, koraci koje pravite u pregledanju stranica, izlazak sa stranica, napuštanje sajta i slično se koristi za potrebe analitike. Te podatke skuplja direktno Google i naš sajt sa prikupljanjem tih podataka nema nikakve veze.

Sa kim delimo podatke o Vama?

Podatke koje prikupljamo o posetiocima našeg sajta čuvamo samo za potrebe slanja promotivnih ponuda, popusta i kontaktiranja u slučaju nužde. Ovo je u potpunosti regulisano GDPR-om.

Email adrese koje ostavljate na dobrovoljnoj bazi, upisujemo u CRM i koristimo ih u promotivne svrhe našeg biznisa. Od nas ne očekujte spam, već svega par email-ova godišnje, u potpunosti prilagođenih Vašim potrebama.

Koliko dugo čuvamo podatke?

Sve podatke o Vama, brišemo u rekordnom roku, jer ne radimo remarketing. Samo u slučaju da ste svoju email adresu stavili javno dostupno na sajtu ili društvenim mrežama, osećamo se slobodno da taj podatak prikupimo i sačuvamo u svojoj bazi koliko god smatramo da treba.

Ukoliko se ne slažete sa tim da Vašu email adresu ili broj telefona sačuvamo u svojoj bazi, možete nam se obratiti i ti podaci će momentalno biti izbrisani. Baza služi za lakšu organizaciju klijenata i komunikaciju sa njima, jer ih u bazi imamo skoro hiljadu.

Koja prava Vi imate nad svojim podacima?

Ukoliko ste posetilac našeg sajta, ostavili ste nekad komentar na nekom od članaka ili upisali svoj email / broj telefona u kontakt formu, znajte da ste Vi vlasnik svojih podataka. U svakom momentu nam se možete obratiti, a mi ćemo Vam vrlo ljubazno reći koje smo to podatke prikupili u našoj bazi i ukoliko želite, možemo ih izbrisati.

Gde šaljemo podatke o Vama?

Podatke čuvamo u CRM bazi, koja se nalazi kod email provajdera po imenu Zoho.

Kako štitimo podatke o Vama?

Popularizuj.me na mesečnom nivou plaća razne bezbedonosne protokole, baze i šifarnice, kako bi osigurali bezbednost podataka koje skladištimo. Tim naših sistem administratora vodi računa o bezbednosti samog sajta, a samim tim i baze, tako da su podaci u najboljim rukama.