Povećanje Spotify Plays | 10 Besplatnih Saveta

Bilo da ste pevač, muzički bend ili izdavačka kuća, rast na striming platformama je neophodan korak u muzičkoj karijeri. Samim tim, povećanje Spotify plays, odnosno Spotifaj slušanja, je nešto o čemu već sigurno razmišljate.

Spotify je sjajna prilika za dodatnu zaradu i kod nas je u samom začetku, tako da još uvek ima vremena da se dobro pozicionirate i ubirate plodove svog rada. Kao i kod zarade na YouTube-u, gde god je novac u igri, odmah su tu i ubrzani načini za povećanje Spotify plays i Spotify followers.

Baš kao što ni “Rim nije izgrađen u danu”, tako i povećanje Spotify plays zahteva angažovanje celog tima i određeno vreme. Zašto pominjemo samo povećanje Spotify plays, a ne followers? Spotify se više orijentiše na angažovanje pratilaca, tako da je sam broj pratilaca manje bitan. Sve u svemu, bolje je imati 1000 Spotify plays na jednoj pesmi, nego 10 000 neaktivnih Spotify followers.

Kupovina Spotify Plays je jedini način da zaobiđete dugotrajan mukotrpan rad, ali mi svakako preporučujemo da, uz kupovinu, primenite i sledeće savete. Ovo su TOP 10 saveta za povećanje Spotify plays potpuno besplatno!

1. Ubacite se na trending liste za povećanje Spotify plays

Spotify urednici redovno kreiraju trending liste i na njih nije lako dospeti. Lako je biti deo tih listi, ukoliko u tom momentu imate hit. Međutim, ako tek želite da progurate svoju pesmu, vrlo je verovatno da ćete biti odbijeni.

Trending liste se formiraju prema broju slušanja i zato je povećenje Spotify plays nešto na čemu morate redovno raditi. Nije dovoljno da samo jedna pesma dobro prođe, da bi se Vaše ime često pojavljivalo na Spotify platformi.

povećanje spotify plays

Ukoliko podnesete zahtev za ulazak na neku od listi, vrlo verovatno nećete ni dobiti odgovor. Da, neko će videti Vaš zahtev, ali kako bi se istakli – morate biti zapaženi na platformi. Čak i ako Vaša pesma nije dobila dobar početnički zalet, za nju još uvek ima šanse. Ostanite fokusirani i radite na svom prisustvu na Spotify platformi.

Imajte u vidu da kreatori ovih listi konstantno rade na pronalasku novih potencijalnih hitova. Ukoliko verujete da je Vaša pesma kvalitetna, obavezno podnesite zahtev za ubacivanje na plejlistu.

2. Napravite svoju plejlistu za povećanje Spotify plays

Ovo možete uraditi sami. Najjednostavniji način za povećanje Spotify plays i followers je da napravite sami svoje plejliste. Budite angažovani, kreativni i radite na svom Spotify nalogu. Svo to vreme koje Vi, ili članovi vašeg tima, utrošite u rad na nalogu, će se sigurno isplatiti.

3. Izgradite vizuelno prepoznatljiv brend

Imati prepoznatljivu sliku brenda je obavezna stavka u savremenom dobu. Kako se u svetu društvenih mreža i audio-vizuelnih platformi sve vrti oko slika, Vaš brend takođe mora biti predstavljen u tom maniru. Prepoznatljiva slika brenda je najefkasniji način za građenje identiteta u online svetu.

Angažujte se oko “artist verifikacije” na Spotify platformi i predstavite svoj brend grafički. Ljudi vole da vide i čuju nešto lepo, a Vi treba da im to omogućite.

4. Stupite u kontakt sa muzičkim blogovima

Ukoliko uspešno delite svoje Spotify linkove širom interneta, to je sjajno, ali znajte da drastično povećanje Spotify plays neće doći samo od sebe. Ako imate široku mrežu slušalaca i odane fanove, to će biti odličan start. Ali, šta se dešava kada prvi zalet prođe? Kada lojalnih 10 000 ili 100 000 slušalaca odradi svoj posao? Trebaće Vam još podrške.

Najbolji način da "pogurate" povećanje Spotify plays jeste komunikacija sa muzičkim blogovima i portalima.

Najbolji način da “pogurate” povećanje Spotify plays jeste komunikacija sa muzičkim blogovima i portalima. Oni već imaju baze lojalnih pratilaca, koji tragaju za novom muzikom, koju bi mogli poslušati. Na taj način dolazite do nove publike, koja lako može preći u Vaše fanove. Vodite računa da se blogovi i portali koje kontaktirate žanrovski poklapaju sa muzikom koju pravite.

Pre nego što se upustite u ovu avanturu, ukoliko nemate ozbiljan tim saradnika ili bar PR-a, koji bi za Vas uradio ovaj deo posla – pripremite se. Imajte spremne nove fenomenalne fotke, zanimljivu priču vezanu za pesmu, možda i neki merch, koji bi vlasnici bloga ili portala mogli da poklone svojim pratiocima. Sve što drugi napišu o Vama ostaje zauvek na Internetu, zato predstavite sebe u najboljem svetlu.

5. Podržite druge artiste i njihov rad

Podržite druge, da bi oni podržali Vas. Ne oklevajte da uputite reči podrške nekome od kolega ili da podelite njihove linkove na svojim društvenim mrežama.

6. Kontaktirajte produkcijske kuće

Danas i izdavačke kuće imaju svoje plejliste na Spotify platformi. Ukoliko Vaša produkcijska kuća ima svoje Spotify playliste, to može biti odlična prilika za povećanje Spotify plays na Vašim pesmama. Potražite podršku od matične kuće i zamolite ih da ubace Vaše pesme na njihove playliste.

Kontaktirajte trenutno aktuelne produkcijske kuće sa zahtevom za saradnju i pitajte koji su uslovi da Vas ubace na njihove liste. Iz te komunikacije se možda rodi i neka ideja za nove projekte. Pojavljivanje na aktuelnim plejlistama će Vam sigurno doneti povećanje Spotify plays, a vrlo verovatno i Spotify followers.

7. Koristite email marketing za povećanje Spotify plays

Ne zaboravite koju moć ima email marketing. Ukoliko imate svoju bazu emailova, znajte da je to i dalje aktuelan način za promociju muzike. Kako email lista raste, tako možete unapređivati i graditi strategiju za email marketing.

Članovima svoje mailing liste možete ponuditi neku ekskluzivu. To može biti Spotify pre-save, alternativna verzija pesme koju niko nema, neka dugo očekivana najava ili nešto skroz drugo po Vašem izboru.

povećanje spotify plays besplatno

8. Delite svoje Spotify linkove svuda

Ukoliko imate svoj sajt, nemojte propustiti priliku da promovišete svoje Spotify linkove. To možete uraditi preko “embed linkova”, “Follow” dugmića, QR kodova (Spotify kodovi)… Sve su to razni načini za promociju Vašeg naloga na Spotify platformi, koje ne bi trebalo da ignorišete.

9. Kupovina Spotify plays

Kupovina Spotify plays je nešto o čemu definitivno treba da razmislite. Budući da je ova platforma već neko vreme u Srbiji, muzičke zvezde zarađuju velike količine novca od Spotify platforme. Ne postoji ni jedna jedina marketinška kampanja, koja Vam za tako kratko vreme može garantovati ovako dobre rezultate.

Naši paketi su prilagođeni artistima u bilo kojoj fazi njihove karijere. Mi možemo dostaviti i najveće količine Spotify plays za jako kratko vreme. Obezbedite svojim pesmama životni vek koji zaslužuju. Neka ono na čemu vredno radite i trudite se, vidi ceo svet!

10. Budite strpljivi – povećanje Spotify plays će blagovremeno doći!

Ne brinite i ne očajavajte ako građenje Vašeg Spotify profila ide sporo. Uspeh ne dolazi preko noći. Ostanite aktivni, stvarajte fenomenalnu muziku i komunicirajte sa svojom publikom. Rast će doći prirodno, a ukoliko zatreba neka pomoć na tom putu – stojimo Vam na raspolaganju!

Popularizuj.me je vodeća agencija za internet marketing u muzičkoj industriji na Balkanu. Prvo mesto na Google pretrazi u svim ključnim rečima vezanim za društvene mreže i audio-vizuelne platforme. Poverite svoje profile najboljima. Mi garantujemo rast!

Pozovite nas odmah i besplatno se konsultujte vezano za povećanje Spotify plays. 📈

+381640009171 (Viber, Whatsapp)

0 / 5. Broj glasova 0