10 Savjeta za Povećanje Spotify Plays | Besplatno

Bilo da ste pjevač, glazbeni bend ili izdavačka kuća, rast na striming platformama je neophodan korak u glazbenoj karijeri. Samim tim, povećanje Spotify plays, odnosno Spotify slušanja, je nešto o čemu već sigurno razmišljate.

Spotify je sjajna prilika za dodatnu zaradu i kod nas je u samom začetku, tako da još uvijek ima vremena da se dobro pozicionirate i ubirete plodove svog rada. Kao i kod zarade na YouTube-u, gdje god je novac u igri, odmah su tu i ubrzani načini za povećanje Spotify plays i Spotify followers.

Baš kao što ni “Rim nije izgrađen u danu”, tako i povećanje Spotify plays zahtijeva angažiranje cijelog tima i određeno vrijeme. Zašto spominjemo samo povećanje Spotify plays, a ne followers? Spotify se više orijentira na angažiranje pratitelja, tako da je sam broj pratitelja manje bitan. Sve u svemu, bolje je imati 1000 Spotify plays na jednoj pjesmi, nego 10 000 neaktivnih Spotify followers.

Kupovina Spotify Plays je jedini način da zaobiđete dugotrajan mukotrpan rad, ali mi svakako preporučujemo da, uz kupovinu, primijenite i sljedeće savjete. Ovo su TOP 10 savjeta za povećanje Spotify plays potpuno besplatno!

1. Ubacite se na trending liste

Spotify urednici redovito kreiraju trending liste i na njih nije lako dospjeti. Lako je biti dio tih listi, ako u tom momentu imate hit. Međutim, ako tek želite progurati svoju pjesmu, vrlo je vjerojatno da ćete biti odbijeni.

Trending liste se formiraju prema broju slušanja i zato je povećanje Spotify plays nešto na čemu morate redovito raditi. Nije dovoljno da samo jedna pjesma dobro prođe, da bi se Vaše ime često pojavljivalo na Spotify platformi.

Ako podnesete zahtjev za ulazak na neku od listi, vrlo vjerojatno nećete ni dobiti odgovor. Da, netko će vidjeti Vaš zahtjev, ali kako bi se istakli – morate biti zapaženi na platformi. Čak i ako Vaša pjesma nije dobila dobar početnički zalet, za nju još uvijek ima šanse. Ostanite fokusirani i radite na svom prisustvu na Spotify platformi.

Imajte u vidu da kreatori ovih listi konstantno rade na pronalasku novih potencijalnih hitova. Ako vjerujete da je Vaša pjesma kvalitetna, obavezno podnesite zahtjev za ubacivanje na playlistu.

2. Napravite svoju playlistu za povećanje Spotify plays

Ovo možete učiniti sami. Najjednostavniji način za povećanje Spotify plays i followers je da napravite sami svoje playliste. Budite angažirani, kreativni i radite na svom Spotify računu. Svo to vrijeme koje Vi, ili članovi vašeg tima, utrošite u rad na računu, će se sigurno isplatiti.

3. Izgradite vizualno prepoznatljiv brend

Imati prepoznatljivu sliku brenda je obavezna stavka u suvremenom dobu. Kako se u svijetu društvenih mreža i audio-vizualnih platformi sve vrti oko slika i Vaš brend također mora biti predstavljen na taj način. Prepoznatljiva slika brenda je najefikasniji način za građenje identiteta u online svijetu.

Angažirajte se oko “artist verifikacije” na Spotify platformi i predstavite svoj brend grafički. Ljudi vole vidjeti i čuti nešto lijepo, a Vi im trebate to  omogućiti.

4. Stupite u kontakt sa glazbenim blogovima

Ako uspješno dijelite svoje Spotify linkove širom interneta, to je sjajno, ali znajte da drastično povećanje Spotify plays neće doći samo od sebe. Ako imate široku mrežu slušatelja i odane fanove, to će biti odličan start. Ali, šti se događa kad prvi zalet prođe, kad lojalnih 10 000 ili 100 000 slušatelja odradi svoj posao? Trebat će Vam još podrške.

Najbolji način da “pogurate” povećanje Spotify plays je komunikacija sa glazbenim blogovima i portalima. Oni već imaju baze lojalnih pratitelja, koji tragaju za novom glazbom, koju bi mogli poslušati. Na taj način dolazite do nove publike, koja lako može prijeći u Vaše fanove. Vodite računa da se blogovi i portali koje kontaktirate žanrovski poklapaju s glazbom koju radite.

Prije nego što se upustite u ovu avanturu, ako nemate ozbiljan tim suradnika ili bar PR-a, koji bi za Vas napravio ovaj dio posla – pripremite se. Imajte spremne nove fenomenalne fotke, zanimljivu priču vezanu uz pjesmu, možda i neki merch, koji bi vlasnici bloga ili portala mogli pokloniti svojim pratiteljima. Sve što drugi napišu o Vama ostaje zauvijek na Internetu, zato predstavite sebe u najboljem svijetlu.

5. Podržite druge umejtnike i njihov rad

Podržite druge, da bi oni podržali Vas. Ne oklijevajte uputiti riječi podrške nekome od kolega ili podijeliti njihove linkove na svojim društvenim mrežama.

6. Kontaktirajte produkcijske kuće

Danas i izdavačke kuće imaju svoje playliste na Spotify platformi. Ako Vaša produkcijska kuća ima svoje Spotify playliste, to može biti odlična prilika za povećanje Spotify plays na Vašim pjesmama. Potražite podršku od matične kuće i zamolite ih da ubace Vaše pjesme na njihove playliste.

Kontaktirajte trenutno aktualne produkcijske kuće sa zahtjevom za suradnju i pitajte koji su uvjeti da Vas ubace na svoje liste. Iz te komunikacije se možda rodi i neka ideja za nove projekte. Pojavljivanje na aktualnim playlistama će Vam sigurno donijeti povećanje Spotify plays, a vrlo vjerojatno i Spotify followers.

7. Koristite email marketing

Ne zaboravite koju moć ima email marketing. Ako imate svoju bazu emailova, znajte da je to i dalje aktualan način za promociju glazbe. Kako email lista raste, tako možete unaprjeđivati i graditi strategiju za email marketing.

Članovima svoje mailing liste možete ponuditi neku ekskluzivu. To može biti Spotify pre-save, alternativna verzija pjesme koju nitko nema, neka dugo očekivana najava ili nešto skroz drugo po Vašem izboru.

8. Dijelite svoje Spotify linkove svugdje

Ako imate svoj sajt, nemojte propustiti priliku promovirati svoje Spotify linkove. To možete učiniti preko “embed linkova”, “Follow” gumba, QR kodova (Spotify kodovi)… Sve su to razni načini za promociju Vašeg računa na Spotify platformi, koje ne bi trebalo ignorirati.

9. Kupovina Spotify plays

Kupovina Spotify plays je nešto o čemu definitivno trebate razmisliti. Budući da je ova platforma već neko vrijeme u Srbiji, glazbene zvijezde zarađuju velike količine novca od Spotify platforme. Ne postoji ni jedna jedina marketinška kampanja, koja Vam za tako kratko vrijeme može garantirati ovako dobre rezultate.

Naši paketi su prilagođeni umjetnicima u bilo kojoj fazi njihove karijere. Mi možemo dostaviti i najveće količine Spotify plays za jako kratko vrijeme. Osigurajte svojim pjesmama životni vijek koji zaslužuju. Neka ono na čemu vrijedno radite i trudite se, vidi cijeli svijet!

10. Budite strpljivi – povećanje Spotify plays će blagovremeno doći!

Ne brinite i ne očajavajte ako građenje Vašeg Spotify profila ide sporo. Uspjeh ne dolazi preko noći. Ostanite aktivni, stvarajte fenomenalnu glazbu i komunicirajte sa svojom publikom. Rast će doći prirodno, a ako zatreba neka pomoć na tom putu – stojimo Vam na raspolaganju!

Popularizuj.me je vodeća agencija za internet marketing u glazbenoj industriji na Balkanu. Prvo mjesto na Google pretrazi u svim ključnim riječima vezanim uz društvene mreže i audio-vizualne platforme. Povjerite svoje profile najboljima. Mi garantiramo rast!